Shigeaki Hinohara

Medicul japonez Shigeaki Hinohara a fost cel mai longeviv medic practicant din lume, având 105 ani și deși i s-a sugerat de mai multe ori să iasă la pensie a refuzat de fiecare dată. De altfel, era foarte ocupat cu prelegeri, cursuri, conferințe, munca la spital, blogul personal. În anul 2005, împăratul i-a înmânat „Ordinul Cultural al Japoniei”. A publicat 150 de cărți în 75 de ani. Iata care sunt secretele longevității sale.

Din anul 1941 el isi trata pacientii la Spitalul International St. Luke din Tokyo si tinea cursuri la Colegiul St. Luke. De la varsta de 75 de ani si pana in 2017, dr. Hinohara a publicat in jur de 150 de carti, intre care cea intitulata „A trai mult, a trai bine” (Living Long, Living Good) s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare. Ca fondator al miscarii „Noii varstnici”, medicul i-a sfatuit pe oameni cum sa traiasca o viata lunga si fericita, dovada ca acest lucru este posibil fiind el insusi.
Iata care este reteta longevitatii si a sanatatii, dezvaluita de acest medic remarcabil intr-un interviu acordat revistei Japan Times:

1. Corpul nu trebuie stresat cu reguli fixe
“Energia vine din starea de bine, nu din a manca si a dormi mult. Toti ne amintim cum, cand eram copii, ne luam cu joaca, uitand adesea sa mancam sau sa dormim. Sunt convins ca si ca adulti putem sa pastram aceeasi atitudine. E mai bine sa nu ne stresam corpul cu prea multe reguli fixe.

2. Mentineti-va greutatea normala
“Toti oamenii care traiesc mult, indiferent de rasa, nationalitate sau sex, au un lucru in comun: niciunul nu este supraponderal. Eu, la micul dejun beau o ceasca de cafea, un pahar cu lapte si un suc de portocale, la care adaug o lingura de ulei de masline. Uleiul de masline este foarte bun pentru artere si imi mentine pielea sanatoasa. Masa de pranz consta din lapte si cateva fursecuri sau nimic, daca sunt prea ocupat cu munca. La cina mananc vegetale cu putin peste si orez, iar de doua ori pe saptamana mananc cate 100 de grame de carne slaba”.

3. Planificati-va activitatile
“Intotdeauna imi planific dinainte ce voi face. In momentul de fata, agenda mea e plina. E vorba de cursuri, prelegeri, conferinte si munca in spital. Totusi, mi-am propus sa ma si distrez putin.

Dupa parerea mea, nimeni n-ar trebui sa iasa la pensie, dar daca altfel nu se poate, asta ar trebui sa se intample cu mult mai tarziu de 65 de ani. La noi, varsta actuala de pensionare, care este de 65 de ani, a fost stabilita cu un secol in urma, cand speranta de viata in Japonia era de 68 de ani si pe atunci numai 125 de japonezi implinisera varsta de 100 de ani. Astazi, femeile japoneze traiesc in jur de 86 de ani, barbatii in jur de 80, iar in tara exista 36.000 de centenari. Se estimeaza ca in 20 de ani vom avea cam 50.000 de persoane cu varsta peste 100 de ani”.

Shigeaki Hinohara

4. Impartasiti cu altii ceea ce stiti
“Eu tin sute de prelegeri pe an, unele pentru scolile elementare, altele pentru oamenii de afaceri. De obicei, vorbesc intre 60 si 90 de minute stand in picioare, ca sa ma mentin puternic”.

Cum îţi poţi reprograma subconștientul pentru regenerare celulară, regenerare ADN, sănătate, prelungirea tinereții și anti-îmbătrânire aici ......

5. Doctorii nu ii pot vindeca pe toti
“Atunci cand un medic va recomanda sa faceti un test sau o anumita operatie, intrebati-l daca i-ar recomanda aceeasi procedura sotiei sau copilului său. Contrar credintei populare, doctorii nu pot vindeca pe toata lumea, asa ca de ce sa supui pacientul unui risc si unei suferinte inutile? Eu cred ca muzica si terapia cu animale pot ajuta mai mult decat isi imagineaza doctorii.

Stiinta singura nu poate vindeca sau ajuta oamenii. Stiinta medicala ne trateaza pe toti la fel, dar boala este individuala. Fiecare om este unic, iar boala lui este in legatura cu inima lui. Pentru a sti ce este boala si a-i ajuta pe oameni, medicii ar trebui sa cunoasca si alte arte, in afara de cea a vindecarii fizice”.

6. Urcati zilnic pe scari si carati-va singuri bagajele
“Ca sa va mentineti sanatosi, mergeti intotdeauna pe scari si carati-va singuri sacosele. Eu urc cate doua trepte o data, ca sa-mi pun muschii in miscare”.

7. Distractia e cea mai buna cale sa uiti de durere 
“Durerea este un lucru misterios, iar distractia este cea mai buna cale sa uiti de ea. Daca pe un copil il doare un dinte si incepi sa te joci cu el, uita imediat de durere. Spitalele ar trebui sa le satisfaca pacientilor nevoile de baza. Toti vrem sa ne distram. La Spitalul St. Luke avem muzica, terapie cu animale si cursuri de arta”.

8. Uitati de obsesia de a acumula lucruri materiale
“Nu fiti obsedati de acumularea de lucruri materiale. Amintiti-va ca nu stiti cand veti parasi aceasta lume si nu puteti lua nimic cu voi acolo unde plecati”.

9. Fiti pregatit pentru neprevazut
“Viata e plina de neprevazut. Pe 31 martie 1970, cand aveam 59 de ani, m-am imbarcat pentru un zbor de la Tokyo la Fukuoka. Mi-aduc aminte ca era o dimineata frumoasa si insorita. In timp ce treceam pe langa muntele Fuji, avionul a fost deturnat de Liga Comunista Japoneza – Factiunea Armata Rosie. Am petrecut urmatoarele patru zile legat de scaun, intr-o temperatura de 40°C. Ca doctor, am privit totul ca pe un experiment si am fost uimit sa constat cum corpul isi incetineste functiile pe timp de criza”.

10. Luati-va un model si incercati sa il depasiti
“Gasiti-va un model de urmat si tintiti sa realizati mai mult decat el. Tatal meu a plecat in Statele Unite in anul 1900, ca sa studieze la Universitatea Duke din Carolina de Nord. A fost pentru mine un pionier si un erou. Mai tarziu, am descoperit si alte modele de urmat, iar cand ma simt blocat, ma intreb ce-ar face acestia ca sa rezolve problema”.

11. Fiti voluntari
“Sa traiesti mult e un lucru minunat. Pana la 60 de ani e simplu sa muncesti pentru familie si sa-ti atingi niste scopuri. Dar in anii din urma ar trebui sa ne straduim sa facem ceva si pentru societate. Eu, de la varsta de 65 de ani lucrez ca voluntar – 18 ore pe saptamana – si ma bucur de fiecare minut folosit astfel”.

anti-imbatranire,longevitate,Shigeaki,Hinohara,tinerete
De mare ajutor în declanşarea fenomenelor de regenerare celulară sunt Programele CD 6 Regenerare celulară și Reîntinerire realizate de Perfect Mind. Efectele miraculoase ale programului 1 dedicat Trupului și a programului 2 dedicat Sufletului contribuie eficient la încetinirea proceselor de degenerescenţă celulară și la activarea proceselor de reîntinerire. Preaudiază aici și poți comanda programele care te ajută la Reprogramarea subconștientului pentru regenerare celulară, regenerare ADN, sănătate, prelungirea tinereții și anti-îmbătrânire...

Tehnologie audio pentru transformare!