Un nume de care puţini îşi mai amintesc astăzi, Emile Coué  a fost chimist prin studii şi formaţie intelectuală şi farmacist în localitatea sa natală timp de aproximativ 30 de ani.

Născut la 26 februarie 1857 în Troyes (Franţa), Coué a studiat hipnoza, după care a pus la punct o metodă proprie de tratament bazată pe puterea autosugestiei. În 1910 deschide o clinică gratuită în Nancy, unde tratează prin Sugestoterapie mii de pacienţi care sufereau de cele mai diferite maladii: reumatism, dureri acute de cap, astm, pareze, bâlbâială, deformări ale tegumentelor datorate TBC-ului, cancer, ulcere etc.

Credinţa lui era cu totul şi cu totul remarcabilă. Emile Coué manifesta o credinţă adevărată, acea credinţă care face minuni. El spunea: “Practicarea autosugestiei nu înlocuieşte tratamentul medical, dar este de un mare ajutor atât bolnavului cât şi medicului”. Şi adăuga: „Este foarte posibil ca medicamentele să nu fie necesare întotdeauna, dar credinţa în vindecare este necesară mereu.” 

 emile coue

Cea mai cunoscută sugestie pentru sănătate şi vindecare

Această sugestie a devenit cunoscută în zilele noastre datorită metodei Silva, dar ea nu aparţine lui Silva, ci lui Emil Coué. Sugestia pe care Emil Coué a utilizat-o este următoarea: În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere. Este cunoscută drept formula universală pentru a obţine sănătatea perfectă, bunăstarea şi armonia în toate aspectele vieţii noastre.

De mai bine de 100 de ani, de când părintele terapiei prin sugestie şi autosugestie Emile Coué a folosit-o pentru prima dată, această sugestie este încă considerată cea mai completă şi cuprinzătoare sugestie. Coué a spus că Subconştientul este în întregime reprogramabil prin intermediul acestei simple afirmaţii pozitive, care este cu mult mai eficientă decât orice altă sugestie particulară.
În cazuri mai grave el utiliza această sugestie generală împreună cu altă afirmaţie pozitivă specifică, în funcţie de maladia în cauză. Metoda lui s-a bucurat de un extraordinar de mare succes.

CD 2 Sănătate Vindecare Armonie este special conceput doar cu sugestia lui Emile Coué

armonie Sanatate

Pe CD realizat de Perfect Mind, pentru Sănătate – Vindecare – Armonie, s-au folosit DOUĂ VARIANTE ale sugestiei lui Emile Coué şi pentru audibil şi subliminal. Deşi sunt doar puţin diferite între ele, sunt totuşi interpretate diferit de subconştient.
Aceste sugestii sunt:
În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere
şi
Din zi în zi, sunt tot mai bine, din toate punctele de vedere.

Emil Coué recomanda utilizarea acestor sugestii în fiecare dimineaţă la trezire şi în fiecare seară înainte de culcare pentru tot restul vieţii ca o inegalabilă metodă profilactică. 

Aceste două variante au un efect complementar. Dacă prima sugestie vizează în special lumea interioară (sănătatea şi echilibrul fizic, emoţional şi mental), cea de-a doua determină subconştientul să regleze şi să armonizeze şi aspecte ale relaţiei noastre cu lumea exterioară, pentru că are puterea de a determina inclusiv îmbunătăţirea relaţiilor interumane sau bunăstarea materială.
Cuvintele: “din toate punctele de vedere” acoperă toate nevoile noastre fizice, psihice şi mentale determinând subconştientul să regleze si să armonizeze absolut toate aspectele fiinţei noastre.

Cu aceste cuvinte simple, Emile Coué a tratat mii de oameni cu maladii deosebit de grave. Sau mai corect spus, aşa cum el însuşi afirma cu modestie: “Niciodată nu am tratat pe nimeni, ci i-am învăţat pe oameni să se trateze singuri.”

emile coue

În pofida părerii generale, adevărul este că sugestia sau autosugestia poate         vindeca leziuni organice
Emile Coue spunea:
 “Dacă unul dintre organe nu funcţionează bine în momentul de faţă, această anomalie dispare în fiecare zi câte puţin, astfel că, în timp va dispărea cu totul (complet) şi acest organ îşi va relua funcţia normală. Mai mult, dacă în vreunul dintre aceste organe este vreo leziune, ea se va cicatriza din zi în zi tot mai bine şi se va vindeca foarte repede. Trebuie să specific aici că nu este deloc nevoie să ştim care este organul bolnav pentru a-l vindeca. Sub influenţa autosugestiei << În fiecare zi, mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere>> subconştientul va declanşa forţele curative ale corpului, împiedicate până atunci (conştient sau nu) de gânduri negative, şi va începe să acţioneze asupra acelui organ pe care cu siguranţă îl descoperă. În general, înţeleg că, din toate punctele de vedere, atât fizic cât şi moral, să te bucuri de o sănătate totală (perfectă), sau de o sănătate cel puţin mai bună decât aceea pe care ai avut-o până azi.”

Despre metoda de vindecare care se realizează prin sugestii pozitive Emil Coué a mai spus: „Este o metodă curativă şi preventivă excepţională, pentru tot restul vieţii!”.

emil coue Perfect Mind

CITATE Emil Coue:
- În pofida părerii generale, adevărul este că sugestia sau autosugestia poate vindeca leziuni organice.
- Nu voinţa, ci imaginaţia ne pune în mişcare.
- Dacă voinţa şi imaginaţia ajung la conflict, atunci întotdeauna imaginaţia creatoare iese învingătoare.
- Cu cât faci mai mult bine altora, cu atât îţi faci mai mult şi ţie însuţi.
- Este bogat cel ce se crede bogat şi sărac cel ce se crede sărac.
- Cel ce are mare avere, ar trebui să facă mult bine.
- Nu anii fac bătrâneţea, ci gândul că îmbătrânim; sunt oameni tineri la 80 de ani şi alţii bătrâni la 40.

PROGRAMUL AUDIO de Neurorezonanţă sonoră - CD Sănătate Vindecare Armonie -  este mult mai complex decât simpla utilizare prin repetare mentală a acestei sugestii. De fapt, prin stimulare cerebrală specifică cu anumite frecvenţe şi prin multe alte ingrediente în care este inclusă şi relaxarea, lucrul efectiv cu acest CD determină sugestia să ajungă la nivel subconştient şi să dea mult mai repede roade în fiinţa noastră.

Preaudiază - Cumpără CD Sănătate Vindecare Armonie aici...