menta
 

Cum purifici spațiile și corpurile energetice subtile?

Menta: una dintre plantele cu efecte foarte mari de purificare fizică și energetică. Difuzată ambiental purifică toate spațiile și ființele de orice influență joasă sau negativă. Are darul să limpezească mintea.  

În cabinetele de terapie uleiul esențial de mentă ar trebui sa fie nelipsit pentru efectul de curățare energetică. Curăță corpurile subtile. Este calmantă pentru stomac, eficientă în crizele de nervi și de isterie. În apa de baie liniştește nervii şi întărește muşchii. Este revigorantă.

Perfectă pentru meditație. Înlătură gândurile negative, generează o stare de uşurare interioară, stimulează şi purifică mintea. Creează o energie benefică vindecătoare în orice mediu toxic, nefast. 

Ptr un stomac foarte delicat este indicată a fi consumată după masă. Se mestecă o frunză de mentă proaspătă sau se bea apa cu mentă sub formă de infuzie. 

menta

Iată și o retetă de licoare delicioasă, vindecătoare:

 Într-o cană cu apă plată sau de izvor adăugați:
- 2 lingurițe frunze proaspete de mentă, spălate în prealabil
- 1/2 linguriță ghimbir tăiat proaspăt
- 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors 
- 1 linguriță de miere, sau de sirop de agave, arțar ori îndulcitorul dvs. organic preferat, nerafinat.

Lăsați la macerat timp de 6 ore, până când substanțele active din plante sunt extrase și ceaiul este foarte puternic. Când aroma umple aerul și ceaiul are un gust puternic de mentă și ghimbir, veți ști că ceaiul este gata pentru a fi băut. Vă puteți bucura de acest ceai delicios, vindecător, pe bază de plante, și în zilele reci, dar mai ales în zilele fierbinți de vară. Îl puteți consuma încet pe tot parcursul zilei, vă va ajuta să vă simțiți bine ore întregi.