Neuroștiință (II) Autor: Florentina Alexandru
echilibrarea-emisferelor-cerebrale

Alternează-ţi activităţile conform specificului celor două emisfere cerebrale 
Vei beneficia de relaxare, prin regenerare activă, şi nu mai ai nevoie de somn

Când vrem să ne odihnim, alegem de cele mai multe ori să dormim. Şi într-adevăr s-a constat că doar în timpul somnului creierul îşi poate regenera neuronii. Relaxarea prin somn este cea mai cunoscută practică. În timpul zilei, când ne simţim obosiţi, noi ne putem destinde nu numai prin somn, ci şi prin schimbarea domeniului de activitate. Dacă suntem implicaţi mai mereu într-o activitate raţională, care se încadrează într-un domeniu tehnic, mecanic şi în care suntem ca un mic roboţel, atunci vom activa permanent doar una dintre emisfere, cea stângă. Inevitabil, mai devreme sau mai târziu vom obosi. Putem să ne destindem şi să ne reîncărcăm bateriile dacă, pentru un interval de timp, schimbăm domeniul de activitate. Activităţile creative (muzică, pictură, poezie), trăirea unei opere de artă sau vizionarea unui spectacol bun ori a unui film inspirat ne pot destinde prin activarea emisferei drepte. Dinamizarea emisferei drepte mai poate fi obţinută şi printr-o activitate spirituală - meditaţie sau anumite exerciţii energetice care implică punerea în mişcare nu numai a corpului fizic, ci şi a energiei subtile. Alternează domeniile de activitate specifice celor două emisfere cerebrale şi vei constata surprins că nu mai oboseşti şi nu mai ai nevoie de somn.
programele Perfect Mind echilibrarea emisferelor cerebrale

relaxare regenerare echilibrare cerebrala

Magie sau ştiinţă?
O jumătate de oră de audiție cu programele Perfect Mind echivalează cu 3-4 ore de somn

Există însă și o modalitate superioară prin care se poate realiza activarea simultană și echilibrarea activității celor două emisfere cerebrale. Aceasta se poate realiza într-o pauză de relaxare prin audiţia programelor audio Perfect Mind. Acestea ne conduc din starea beta în care ne aflăm în mod obişnuit în timpul zilei, în starea alfa de relaxare şi apoi în theta (domeniul de frecvenţe al stării de somn), iar la unele programe chiar până în delta (domeniul de frecvenţe al stării de somn profund fără vise). Cu câteva minute înainte de a se termina programul de audiţie, ne trezim spontan atunci când acesta ajunge din nou în beta, fără să fie nevoie de  alarma unui ceas. Este ca o magie, dar de fapt nu este decât ştiinţă. Ceva este însă magic, faptul că o jumătate de oră de audiţie echivalează cu 3-4 ore de somn. Datorită sugestiilor de ghidare pentru relaxare, primele efecte ale cd-urilor Perfect Mind sunt chiar cele de destindere totală. După primele şedinţe, unele persoane evidenţiază relaxarea profundă, regenerarea, centrarea, calmul, interiorizarea, visele intense - pe care şi le amintesc în detaliu - precum şi o îmbunătăţire în funcţionarea creierului, datorată în mare parte echilibrării emisferelor cerebrale. La finalul unui astfel de program ne simţim ca şi cum ne-am fi trezit din nou dimineaţa. 

Iată ce ne-a spus Cristina Ch., psiholog, după ce a audiat CD-ul Trezirea Constiinţei: „Mă simt foarte odihnită, lucru nemaipomenit pentru 45 de minute de ascultat, de fapt am senzaţia pe care aş fi avut-o în mod normal după 2-3 ore de somn. O stare de bine extraordinară şi de linişte interioară”.
E minunat, nu am mai dormit fără somnifere şi nu am mai fost atât de liniştită de foarte multă vreme. Toate cărţile motivaţionale citite în ani nu au avut efect nici zece la sută cât au aceste programe muzicale speciale”, ne-a scris încântată într-un mesaj clienta noastră Amelia D. 
Datorită muzicii inspirate şi a anumitor frecvenţe, special alese ca să determine efecte specifice la fiecare program în parte, unele dintre efecte fiind chiar remarcabile din punct de vedere spiritual, la finalul audierii vom simţi activarea emisferei dreapte, vom trăi o stare superioară de conştiinţă şi ne vom bucura din plin şi de echilibrarea emisferelor cerebrale.

sincronizarea emisferelor cerebrale meditatie Perfect Mind

Programele Perfect Mind - instrumente magice prin care putem avea acces
la etape superioare în meditaţie şi chiar la stări de vid supramental 


Sincronizarea emisferelor cerebrale este o etapă deosebit de importantă în procesul meditativ. Practic, dacă nu survine această echilibrare nu putem spune că am avut o meditaţie reuşită. Dacă în mod normal, într-o meditaţie, echilibrarea emisferelor cerebrale poate să apară la o oră de la abordarea meditaţiei, cu aceste programe, adevărate instrumente magice, echilibrarea se poate instala într-un timp mai scurt, uneori şi în câteva minute. Acesta este unul dintre motive pentru care recomandăm ca audiţia să se realizeze doar la căşti, pentru că stimularea cerebrală cu aceste programe se realizează diferit prin cele două urechi, pentru a influenţa distinct cele două emisfere sau pentru a beneficia de o serie de efecte specifice la nivelul creierului. Un program de stimulare cerebrală Perfect Mind poate fi o meditaţie de sine stătătoare sau se poate constitui într-o pregătire excepţională care ne va asigura ulterior reuşita unei meditaţii cu o durată mai lungă. Şi aceasta pentru că utilizarea unui program înaintea unei meditaţii ne va ajuta să intrăm în meditaţie cu emisferele cerebrale echilibrate deja. Această intrare în meditaţie cu emisferele cerebrale sincronizate ne va conduce spre etape superioare ale meditaţiei, etape pe care în mod obişnuit poate nu le-am fi atins. Mai mult decât atât, această echilibrare cerebrală realizată ca etapă pregătitoare unei meditaţii, ne va putea conduce chiar la trăirea unor stări de vid supramental. 

Este o relaxare totală a sistemului nervos. Am simţit pur şi simplu că celula nervoasă se odihneşte, şi în acelaşi timp parcă învie, emisferele cerebrale se odihnesc dar colaborează. Nervii, organele, glandele, celula osoasă, sângele, toate ascultă muzica şi se relaxează. Mă simt extraordinar de bine, e minunat.”, ne-a spus terapeutul Nicodim G., după audiţia CD-ului Trezirea Conştiinţei. 

Echilibrarea emisferelor cerebrale permite accesul către o mai mare capacitate a creierului, iar prin aceasta putem fi capabili de realizări mai mari decât am crede că suntem capabili în mod obişnuit. De asemenea, putem să primim răspunsuri pe care le-am aşteptat toată viaţa şi chiar anumite informaţii care ne-ar putea ajuta ulterior la împlinirea menirii noastre. 

Doctorul de medicină generală Alexandru Vânătoruapifitoterapeut şi specialist în acupunctură ne-a declarat: „Am simţit cum frecvenţele cd-ului îmi stimulează foarte clar imaginaţia creatoare şi mi s-a întâmplat să vizualizez clar, cum nu am putut să văd în anumite practici meditative, ceea ce am de făcut în continuare în practica medicală cu pacienţii mei. Aceste frecvenţe de perfecţionare a minţii, de reprogramare a subconştientului şi de influenţă asupra creierului, sunt frecvenţe creative şi reintegratoare. Şi foarte important, dar numai pentru cei care sunt hotărâţi să fructifice aceste porţi mentale care se deschid, aceste programe audio sunt suport pentru modificarea motivaţiei, de la motivaţia supravieţuirii la motivaţia creatoare, reprezentativă pentru psihic şi suflet.”  

PROGRAMELE AUDIO aici.

Citeşte prima parte a articolului aici Tehnologia Perfect Mind - Ultima frontieră (I)  în care se vorbeşte despre creativitate, eficiență și încredere în sine, capacităţi care sunt atinse prin echilibrarea emisferelor cerebrale.

Va urma (III) 

Orice preluare va conţine link-ul integral al articolului, numele articolului şi al autorului. Toate drepturile sunt rezervate.

Articol apărut într-o revistă de colecţie dedicată Stării de Geniu, la rubrica Ultima Frontieră

echilibrarea-emisferelor-cerebrale-calea-catre-excelenta